Подпомага развитието на спортисти на възраст до 25 години, състезаващи се в индивидуален спорт. 

В четвъртото издание на програма „Спортни таланти“, „Еврофутбол“ съвместно с ФРГИ финансира 25 спортни надежди.  Те са представители на общо 16 вида спорт – лека атлетика, кану-каяк, ветроходство, джудо, самбо, художествена и спортна гимнастика, конен спорт, академично гребане, атлети с нарушено зрение и параолимпийци, тенис на маса за хора с увреждания, борба, мотокрос, плуване и сноуборд. Те бяха избрани измежду 180 състезатели в индивидуалните спортове, които бяха допуснати до оценяване от Групата на съветниците. Тази година, чрез общонационалния конкурс, който се проведе от 23.01 до 23.02.2015 г. В този период общо бяха получени рекордните 213 кандидатури. По административни критерии отпаднаха 33-ма от тях.

Близо 70 000 лева е сумата по тазгодишното директно финансиране, което „Еврофутбол“ осигурява на 25-те състезатели, както и за атлета, определен чрез допитване за „Спортен талант на публиката“. Сумата, която българският букмейкър отпуска по програмата е максимум 5 000 лева, с 20% съфинансиране.

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са вестниците Стандарт, Еврофутбол и Марица, агенциите Крос и БГНЕС, сайтовете: sportal.bg, Viasport, bgathletic.com, dir.bg, actualno.com, sportline.bg, ngobg.info, winner.bg, chuime.bg, winner.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата Дарик, БНР, N-JOY, bTV и Z-Rock.

*Участието в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“, която се осъществява с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ не е обвързано пряко или косвено с участие в игри, организирани от българския букмейкър.

„Еврофутбол“ има отговорно поведение към финансираните лица!


В прикачените документи ще намерите необходимите отчетни документи по програма „Спортни таланти“, както и формуляр за искане на промяна на договора за целево финансиране.

Сподели!