От днес, 3 май 2017 г. неправителствени организации: сдружения, фондации, организации с нестопанска цел, читалища и училищни настоятелства, могат да кандидатстват по програма „Ти и Лидл за по-добър живот“. Програмата има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от различните региони.

Подкрепени ще бъдат проекти, които ще допринесат общностите по места да водят по-качествен и по-пълноценен начин на живот. Подкрепата ще бъде насочена към проекти, свързани с образователни инициативи, опазване на околната среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот. Всеки един от одобрените за финансиране проекти ще получи безвъзмездно финансиране в максимален размер до 10 000 лева.

Програмата се реализира от Лидл България в партньорство с Фондация „Работилница за граждаснки инициативи" и Български дарителски форум. От 1 май до 25-и юни търговската верига отделя по 3 стотинки от всеки касов бон в магазините в цялата страна, като със събраните средства ще финансира проекти, свързани с образователни инициативи за деца, опазване на околната среда, култура, изкуство и историческо наследство, както и здравословния начин на живот. 

Кандидатстването по програмата става чрез изпращане на попълнени документи за кандидатстване на електронен адрес: lidl@wcif-bg.org, не по-късно от 25 юни 2017 г. Документите за кандидатстване са публикувани на сайта на програмата lidl.bg/ti.

Списък с всички постъпили предложения ще бъда публикуван на сайта на Фондация „Работилница за граждаснки инициативи", три дни след крайния срок за кандидатстване. Оценката на предложенията ще продължи до 25 септември. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 2 октомври.  

Сподели!

Свързани статии