Срещата се състоя днес, 23 март в София, а специални гости на събитието бяха Калин Каменов, Зам. Министър в Министерство на младежта и спорта и посланика на Кралство Дания в България Кристиан Кьонигсфелдт. 

Присъстващите на събитието имаха възможност да се запознаят с целите и принципите на програмата, както и с условията и начина за кандидатстване. Кандидатстването и съответно финансирането, се осъществяват на два етапа. Първият етап включва представяне на идейна концепция, а вторият - представяне на предложение за финансиране. Припомняме, че до  1 май 2015 г.  е отворен конкурсът за идейни концепции за детското и младежко развитие. 

По време на Информационната среща бяха представени и резултатите от първото издание на програмата – „Дъга“ 2011 – 2013 г. Дани Колева, Програмен директор на  Национална мрежа за децата и оценител по програмата представи анализ на резултатие от  „Дъга“ 2011–2013 г. Никола Колев, ръководител на един от проектите реализиран в първото издание на програмата  изнесе презентация на тема: „Създаване на пространства, в които децата да изразяват себе си“. Темата: „Детското участие – от отговорността до най-добрите възможни резултати“, бе представена от Станислав Додов,  Координатор „Детско и младежко участие“ в Национална мрежа за децата.

Програма „Дъга“  2015 - 2017 на ФРГИ има за цел да създаде критична маса от организации и съмишленици, които са обединени от нуждата за инвестиране в детското развитие, първичната превенция и неформалното образование. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Велукс“, Дания.

 Представяне на програмата, описание на целите, дейностите и етапите ще намерите в прикачения файл.

 

Прикачени файлове

Сподели!