Какво е да си журналист в България, как трябва безкомпромисно да се постъпва понякога и каква е личната отговорност в журналистическата професия? На тези и много други въпроси отговори днес Мария Чернева пред учениците от столичното 73–то СОУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик“. Срещата е част от инициативата „Журналисти в училище“ на ФРГИ, която за втора поредна година среща възпитаници на различни училища с носителите на наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

През седмицата „Журналисти в училище“ ще продължи в столичните 32 СОУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“ и СПГЕ „Джон Атанасов“, където учениците ще се срещнат с Николаос Цитиридис, Петьо Цеков, Росен Цветков, Мария Цънцарова, Миролюба Бенатова и Полина Паунова. 

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“  са част от поименния фонд „Валя Крушкина, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 1 септември 2012 г. в памет на журналиста Валя Крушкина, дългогодишен кадър на БНТ, която почина през юни 2012. 

Сподели!