1.  Здравей, представи се с няколко думи.

Казвам се Михаил Христов, на 22 години съм. Живея и тренирам в София. Занимавам се с лека атлетика – параолимпийска дисциплина и съм двукратен световен шампион и за мъже, и за младежи.

2. Ти си за втора година Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ - защо кандидатства отново по програмата?

Първо искам да благодаря, че ме одобрихте за втори път. Разбрах, че колкото по-професионален става спорта, толкова повече средства се изискват – както за възстановяване, състезания и лагери, така и за поддръжка на протезите, с които бягам. Така че ФРГИ и „Еврофутбол“ ми дадоха една възможност, с която да си помогна финансово, а и не само.

3.  Как се почувства, когато разбра, че отново си сред одобрените?

Много доволен. Аз бях направил доста хубава презентация и си казах, че тази година с нея ще бия останалите.

4.  Да, проектът ти наистина беше много добър. Бил си в Дубай, когато са ти се обадили..?

Да, имах състезания там – два турнира, на които покрих квота за Европейското първенство, което ще е тази година в Англия. Това ми дава още повече сили да направя много силен резултат.

5.  За какво мечтаеш, дори и за неща извън спорта?

За спорта – да си покрия нормативите за Параолимпиадата в Рио де Жанейро, а там вече каквото стане. Ако се подготвя добре, ще покажа най-доброто от себе си и е възможно и медал да взема. Извън спорта мечтите ми са по-ограничени – но, на първо място да съм здрав и да не се контузвам, за да мога да тренирам и да представям България.   

6.  Пожелаваме ти успех и да постигнеш всичките неща, които си си поставил за цел. Как си представяш, че ще се промени твоя живот след една година?

Надявам се да имам един медал от Европейското първенство през август! И да съм по-подготвен за нормативите за Олимпиадата в Рио, защото те ще излязат през септември. Тогава ще знам и каква е основната ми цел като резултат, който трябва да постигна.

7.  Как се отразява на самочувствието ти подкрепата, която получаваш от ФРГИ и „Еврофутбол“ – не само като спортист, но и за личностното ти израстване?

Не ме прави с по-голямо самочувствие. Аз не обичам да се хваля, но със сигурност се чувствам много добре. И знам, че като имам някакъв проблем, не само финансов, мога да разчитам на ФРГИ и „Еврофутбол“!

8.  Какво ще пожелаеш на останалите Спортни?

Както казах преди малко, основното е да са здрави и да не се контузват. Да направят една добра подготовка за следващите си състезания и най-вече късмет!

 

Сподели!