Остават броени дни до крайния срок за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Инициативата ще подкрепя проекти, които ще допринесат общностите по места да водят по-качествен и по-пълноценен начин на живот. Подкрепата ще бъде насочена към проекти, свързани с образователни инициативи, опазване на околната среда, култура и историческо наследство и активен начин на живот. Целта ѝ е да допринесе за създаването на по-качествена среда на живот чрез подобряване на взаимодействието между семейството, местни институции и местната общност;

До 20 юни граждански организации могат да изпращат проектни предложения на стойност до 10 000 лв. в една от четирите области на инициативата.

Получените проекти ще бъдат оценявани на три етапа и ще преминат през проверка на административното съответствие - наличност на цялата изисквана документация, оценка по качествени критерии, включително устойчивост, иновативност, и значимост на идеята за местните общности. Всички проекти, отговарящи на административните критерии, ще бъдат оценявани от експертно жури - утвърдени лидери на обществено мнение с експертиза в оценяването на социални проекти. В третия етап избраните проекти ще бъдат оценени от служителите на Лидл България.

Във второто издание на инициативата, кандидатстването става чрез изпращане на онлайн формуляр. В помощ на кандидатите, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ разработи технички насоки за кандидатстване, достъпни от тук.

Преди да изпратите проектно предложение, освен с техническите насоки, препоръчваме да се запознаете и с качествените критерии, по които ще бъдат оценявани проектите. Същите можете да откриете тук.

Сподели!

Свързани статии