Общо 117 индивидуални състезатели в над 25 вида спорт се кандидатираха за програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ и ФРГИ. Те се съревновават в дисциплините плуване, скокове във вода, биатлон, триатлон, модерен петобой, шорттрек, тенис, тенис на маса, шахмат, кану-каяк, планинско колоездене, спортна акробатика, художествена гимнастика, бадминтон, фехтовка, лека атлетика, спортна стрелба, стрелба с лък, академично гребане, ветроходство, таекуондо, карате, бокс, борба, джудо, сноуборд и др.

Вече е известен и броят на участниците по възрастови категории: 35 младежи и девойки попадат в групата до 16 г., от 16 до 20 г. претендентите са 62-ма, а между 21 и 28 г. има 20 кандидати.

Първоначалната обработка на документите ще приключи днес и всички кандидатури, които отговарят на изискванията, ще бъдат изпратени за оценяване до членовете на Групата на съветниците към Програма „Спортни таланти“. В нея влизат университетски преподаватели, изявени български спортисти, спортни журналисти и други представители на медиите. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на април 2018 г. Те ще получат безвъзмездно финансиране за закупуване на екипировка, участие в турнири, подготовка, възстановяване и други.

„Еврофутбол“ организира програма „Спортни таланти“ в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) за седма поредна година като част от проекта за корпоративна социална отговорност „Печелиш и помагаш“. Досега българският букмейкър и фондацията са подкрепили по програмата 130 участници, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства са на стойност над 750 000 лева.

Сподели!

Свързани статии