Голям интерес предизвика пилотното издание на “Study iT First”, стипендиантската програма на SAP Labs България, реализирана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).  В конкурса по програмата бяха разгледани кандидатурите на 317 студента, като 13 от тях са одобрени. Екипът на програмата информира лично всички кандидати за статуса на тяхната кандидатура.

Одобрените кандидати ще получават стипендия в размер на 400 лв. месечно в рамките на две академични години. Всеки стипендиант ще има личен ментор от SAP Labs България, специалист в сферата на софтуерната разработка, който ще му помага да придобие ключови ИТ знания и умения и ще споделя успешни работни практики. Студентите ще имат възможност за стаж в софтуерната компания през лятната ваканция след първи курс. По време на стажа те ще могат да видят как наистина се разработва софтуер и къде има приложение наученото в университета. Стажът ще спомогне и за развитие на умения като работа по проекти и работа в екип,  които ще са необходими на студентите в бъдещата им професионална реализация.

Програмата “Study iT First” е насочена към първокурсници в IT специалности на всички български университети и цели да подпомогне тяхната професионалната реализация от  ранен етап на обучение. „Study iT First“ ще подкрепи младежите, като им помогне да се съсредоточат върху образованието си. През двете академични години, в които ще получават стипендия, те ще трябва да демонстрират придобиване на нови знания и умения в ИТ сферата, както и отлично справяне с учебния материал в университета. Получаването на стипендията е обвързано с техните резултати от обучението им.

 

 

Сподели!