Ако искаш не само да преподаваш, а и да вдъхновяваш.

Ако търсиш иновативни начини за преподаване на учебния материал.

Ако искаш твоите ученици вместо да цитират заучени определяния и формули да знаят как и къде може да се приложи наученото в заобикалящата ни среда.

Включи се в конкурса по програма „Знания за успех“, ние ще те подкрепим.

Фокус в тазгодишното пето издание на програмата е STEM обучение, или подход, който обединява четири специфични дисциплини – наука, технологии, инженеринг и математика по интересен и вдъхновяващ начин.

„Това, което правим в момента е програма „Знания за успех“, която е насочена към т.нар. STEM дисциплини, което е европейският фокус за развитие на науката, технологиите, инженерството и математиката. Ние поставяме точно този акцент и искаме да насърчим интереса на учениците в тази област. Да се създадат възможности за развитие на учителите по такива дисциплини и дадем възможности за практическо приложение на придобитите знания на децата и на учителите.“, разказва Илияна Николова – изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициаитви“, която организира конкурса по програмата.

STEM обучението комбинира различни методи за разглеждане и проучване на актуални теми. Учениците, заедно със своите учители участват в експерименти, благодарение на които разбират как учебния материал може да бъде приложен в практиката и преживяват наученото. STEM обучението развива иновативното и критично мислене на учениците и насърчава интереса и желанието за развитие в областта на точните науки още в ранна възраст.

Последни проучвания сочат, че учениците обучението по STEM дисциплини има важна роля за реализиране на пазара на труда.

„Следим пазара на труда, търсенето, възможностите за развитие, свидетели сме на големия интерес и голямата нужда от хора, които са образовани в областта на информационните технологии. Още миналата година търсихме и поставихме акцент върху развитието на образованието в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката, насоки, които дават основата на израстването на ИТ специалисти в България.“ , продължава г-жа Николова пред репортер на БНР Стара Загора.

Стани част от програма „Знания за успех“, чрез настоятелствтото на училището, където преподаваш. Изпрати попълнен формуляр за кандидатстване на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 3 октомври 2016 г. Формулярът за кандидатстване, може да свалиш от тук

Програма „Знания за успех“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с финансовата поредкепа на SAP Labs България.

Програмата е носител на редица награди и отличия. През 2015 г. за програма „Знания за успех“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България получиха наградата на Български дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО. През 2014 г. за програмата „Знания за успех“, е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация. SAP Labs България е косител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media  за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма „Знания за успех“. 

 На снимката: Табло на учениците от Училищно Настоятелство при ПМГ „Васил Левски“ гр. Смолян, изработено по проект „Хоризонти на съвремието", реализиран по програма „Знания за успех" 2015-2016 г.

Сподели!