Бадминтонисти и лекоатлети са новите лица, които подадоха своите проекти по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ и ФРГИ. Те са от Хасково, Първомай, Асеновград, Добрич и Смолян. Исканите средства са за възстановяване, лагери и участия в турнири. Наред с тях все повече плувци и кануисти се включиха в общонационалния конкурс за финансиране на състезатели в индивидуалните дисциплини до 25 годишна възраст. Броят на кандидатурите, регистрирани при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ - партньор на програмата, достигна двуцифрено число.

Две седмици преди крайния срок „Еврофутбол“ и ФРГИ очакват проектите на спортистите. Документите трябва да се изпратят на електронен адрес konkurs@wcif-bg.orgдо полунощ на 28.02.2017 г.

В конкурса по „Спортни таланти“ могат да участват всички спортисти, които са в една от трите възрастови категории:

  • до 16 години (като кандидатите трябва да не навършват 16 г. преди 1 януари 2018 г.);
  • от 16 до 20 години (като кандидатите трябва да са навършили 16 г. до 31декември 2017 г., включително и да не навършват 21 г. преди 1 януари 2018 г.);
  • 21 до 25 години (като кандидатите трябва да са навършили 21г. до 31 декември 2017 г., включително и да не навършват 26 г. преди 1 януари 2018 г.).


Списъкът с допустимите спортове наброява над 72 вида. Условията за кандидатстване включват попълването на формуляр и бюджет, предоставяне на две препоръки и снимка от кандидатите. Указанията можете да намерите тук. Важна предпоставка е исканата от „Еврофутбол“ сума да не е по-голяма от 5 000 лева. Необходимо е още и 20% съфинансиране, както и обосновка на бюджета.

За улеснение на кандидатите „Еврофутбол“ реализира нов сайт talanti.eurofootball.bg, където в раздел Кандидатстване е налична цялата информация за конкурса. Документите могат да се намерят и на уеб страницата на ФРГИ тук

Сподели!