В Деня на славянската писменост и българската култура и броени часове преди отбелязването на Международния ден на Младежките банки ви срещаме с четирима младежи, които споделят какво е да си част от програма „Младежка банка“.

Радостина Любенова, част от екипа на Младежка банка Перник:

Програма „Младежка банка“ ме привлече с идеята млади хора да помагат на други младежи за постигането на общи цели, като това да бъде от полза за цялото общество. Като част от екипа на Младежка банка Перник се чувствам полезна и удовлетворена. Усещам как спомагам за изграждането на по-позитивно настроено към дарителството общество. Благодарение на участието си в програмата се научих да работя в екип, а това ще ми бъде от полза през целия ми живот. Доскоро предпочитах да се справям с всичко сама, но чрез този проект открих колко по-лесно е, когато си помагаш взаимно с други хора.“

Александър Тодоров, част от екипа на Младежка банка Монтана:

Привлече ме възможността да помагам на младежи на моята възраст и да донеса положителна промяна в града ми. Екипът ни създава благотворителни събития с цел събиране на средства, които по-късно да се използват за финансиране на проекти на други младежи от общността. Усмивките по лицата на хората, които виждам на всяко наше събитие ми показват, че работата ни не е напразна и има смисъл. Младежка банка ми помогна ми да се сработвам по-добре в екип. Разбрах какво предизвикателство, всъщност, е да обмислиш една идея от всички страни и да я оцениш наистина, за да я изпълниш успешно, така че да си доволен от резултата.

Моника Тончева, част от екипа на Младежка банка Шумен:

В Младежка банка ме привлече най-вече идеята, че мога помогна на младежите от моя град да се развият и да осъществят желаните от тях проекти. Това е един уникален по рода си проект, който предлага много възможности за запознанства с нови хора и работа в екип. В нашата Младежка банка на първо място създаваме приятелства. Това е неразделна част от опознаването на нови хора и контактуването с тях. Ние сме един много сплотен и креативен екип, който успява да създаде интересни проекти свързани с набирането на средства за банката. Надявам се, чрез нашата работа младите хора да разберат, че всичко зависи изцяло от тях, че трябва да бъдем активни и да търсим възможности за развитие като Младежка банка.

Иво Тепавски, част от екипа на Младежка банка Габрово:

Към програмата ме привличат каузата, хората и чувството да си част от екип с общи ценности и разнообразни идеи.  Харесвам упоритостта, целенасочеността и отдадеността на хората около мен. За мен Младежка банка е едно училище, което ни учи как сами да се справяме с трудностите пред нас, да ги преодоляваме, мислейки креативно, дори понякога това да изглежда на пръв поглед неосъществимо. Защото всяко едно малко действие или раздвижване променя света около нас и малко по малко това започва да личи. Позитивният ефект е явен, става все по-голям и като вълна завлича хората около нас.

Запознай се с още #ДоброТворци на сайта на Младежка банка България.  

Ако вярваш в промяната и ако си готов за да я случиш, стани #ДоброТворец! Участвай в конкурса по програмата тук

Сподели!