Едва четири дни остават до края на конкурса по програма „Спортни таланти“, а състезатели от 22 вида спорт вече подадоха своите проекти – това отчита „Еврофутбол“ точно 30 дни от началото на петото юбилейно издание на социалната си кампания.

Общонационалното допитване стартира на 20.01 и ще приключи тази неделя – 21.02. точно в полунощ. Чрез едноименната програма Фондация  „Работилница за граждански инициативи“ и българският букмейкър финансират с до 5 000 лева индивидуални спортисти от над 70 вида спорт за тяхната подготовка, участия в състезания, закупуване на екипировка и възстановяване.

Всеки, който попада в една от трите възрастови групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години все още може да кандидатства, а документите могат да бъдат намерени в сайта на „Еврофутбол“ в раздел „Печелиш и помагаш“, вход Благотворителност и в сайта на  Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в Актуални конкурси.

Сред спортовете традиционно най-активни са състезателите по лека атлетика, а плътно след тях се нареждат тези по кану-каяк, джудо и таекуондо. Сред кандидатствалите има спортисти по борба, голф, колоездене - на шосе и планинско колоездене, плуване, триатлон, модерен петобой, тенис на маса, шахмат, самбо, автомобилизъм и скокове във вода. От самото начало на програмата ФРГИ и „Еврофутбол“ отделят специална квота за параолимпийци и вече двама атлети - в тениса на маса и лека атлетика, вече подадоха своите проекти.

Медийни партньори на инициативата са: сайтовете sportal.bg, dir.bg, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол“ и „Марица“, агенция КРОС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.

Очакваме вашите кандидатури тук

 

Сподели!