Ако вярваш в способностите и потенциала на децата да променят своя живот и с желание би работил за развитието на този потенциал, кандидатствай с идейно предложение по Програмата за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето на Фондаиця „Работилница за граждански инициативи“.

Конкурсът е отворен за настоятeлства, клубове, читалища, сдружения, фондации или други граждански структури до 20 септември 2015 г. Одобрени ще бъдат инициативи, които признават способностите, интересите и желанията на децата и техните семейства, и могат да бъдат отправна точка за интервенция.

Кандидатстването и съответно финансирането се осъществяват на два етапа: първият включва представяне на концепция/идейно предложение, а вторият - представяне на предложение за финансиране (проект).

Участието в първия етап на конкурса изисква изпращане на попълнени идейна концепция и информационен лист на електроенен адрес konkurs@wcif-bg.org  в рамките на посочения краен срок. Необходимите документи за кандидатстване ще намерите тук

До втори етап се допускат само организациите, чиито идейни предложения са били одобрени и са получили техническа консултация от ФРГИ за доразвиване на техните идеи. Максималният размер на безвъзмездното финансиране на един проект е 28 000 лева, като кандидатите трябва да осигурят минимум 30% съфинансиране.

Програмата за детско и младежко развитие на  ФРГИ  е  насочена към развитие на деца и младежи, изложени на риск. Важно условие е интервенцията на децата и младежите в затруднено положение да се основава на техните силни страни и способности.  Програмата цели да развие умения за справяне с трудности и да повиши самоувереността на децата и младежите, но и да подобри уменията на възрастните да им оказват подкрепа. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Оук“.

Сподели!