Към материала

Конкурсът за журналисти “Валя Крушкина” ще избере най-добрите истории на журналисти за наградите „Валя Крушкина“. В сутрешния блок на БНТ гостува Илияна Николова – изпълнителен директор на фондация „Работилница за граждански инициативи“.

До 20 октомвири български журналисти могат да бъдат номинирани или да се самономинират за участие в конкурса. Той се организира за четвърта поредна година от фонд “Валя Крушкина” при фондация “Работилница за граждански инициативи”.
Изпълнителеният директор на фондацията Илияна Николова каза, че тази година се увеличават категориите на конкурса като категорията “електронна медия” се разделя на две – на радио и телевизия. Въвежда се категория радиожурналист. Въвежда се и терминът “снимащ журналист”, всъщноста това са оператори и фоторепортери.

“Тези награди покзават журналистическата работа през погледа на хората и на решаването на проблемите на хората, които понякога са важни не само за хората, но и за обществото”, подчерта Николова и уточни, че съгласно условията на конкурса, един журналист може да се включи с до 3 материала. Научете повече тук

Сподели!