До 21 юли 2017 г. неправителствени организации могат да се включат в със свои предложения и коментари при общественото обсъждане на Концепцията на Закона за социалните услуги.

Концепцията има за цел да представи основните направления на бъдещите нормативни предложения за реформа в областта на социалните услуги. В закона ще бъдат уредени основните въпроси, свързани с предоставянето, ползването, финансирането, качеството, контрола и мониторинга на социалните услуги.

Концепцията на Закона за социалните услуги е представена в Консултационен документ, достъпен на сайта на Министерството на труда и социалната политика тук.

От неправителствените организации се очаква да дадат предложения и коментари по основните направления, посочени в концепцията, както и предложения за допълнителни въпроси, които следва да намерят решение в бъдещия Закон за социалните услуги.

С призив за участие в обсъждането към организациите, подкрепени от ФРГИ се обърна се обърна и заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова по време на Годишната среща на участниците в програмите на ФРГИ.

Годишната среща проведе на 14 юли 2017 г. и премина под формата на кръгла маса на тема „Извънредни уроци - как работим за силните страни на децата“. Повече за събитието, четете тук.

Сподели!