Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Михаела Кафтанова и съотборничките й от националния отбор на България до 18 г. по тенис Гергана Топалова и Зиновия Ванева се класираха на 5-о място на Европейската лятна купа по тенис в Арад (Румъния).

Вчера момичетата се изправиха във втори сблъсък срещу представителките на Португалия. В първия сингъл Михаела Кафтанова загуби драматично след продължил 2.30 ч. мач от Рита Пинто с 6:4, 3:6 и 3:6. Гергана Топалова спечели поредната си среща, този път срещу Лусия Китерио с 6:4 и 6:2, което доведе срещата до решителен дуел на двойки. Там Топалова и Ванева се наложиха инфарктно с 6-7(8) 4-6 6-10 над Франсиска Жорже – Рита Пинто. Така след загуба в първия кръг срещу тима на Холандия с 1-2 и победата с 2-1 над Португалия нашите момичета заеха 5-о място.

Спортният ни талант Атанас Хорозов и партньорът му на двойка кану Димитър Петров триумфираха със златото на 1000 метра при юношите на Държавния индивидуален шампионат за юноши и държавен отборен шампионат за мъже, което се провежда до събота в Пловдив. Днес по-късно е финалът на 500 метра при двойките, както и този на единично кану на 500 метра.

Сподели!

Свързани статии