Как да създавате и управлявате база данни от контакти на различни хора и организации, важни за вашата работа, ще научите по време на безплатното онлайн обучение „Аccess за НПО“.

Често базите от данни започват в текстообработваща програма. С натрупването на информация обаче възникват несъответствия. Единственият начин да спестите време, усилия и да не допускате несъответствия е да използвате софтуер за създаване и управление на база данни.

Access e една от най-популярните програми за база данни. По време на онлайн обучението „Аccess за НПО“ ще придобиете знания и умения за изграждане на несложна завършена система за управление на бази от данни.

По време на обучението ще научите:

  • Как да проектирате и изграждате таблици за база данни
  • Как да създавате релации между таблици
  • Как да направите първата си база данни


Обучението ще се проведе в две части. Първата част ще бъде на 13 юни от 14:00 ч. Втората част ще бъде на 20 юни от 14:00 ч. В края на първата част ще получите задание, което трябва да направите, за да продължите във втора част. В началото на втората част ще можете да зададете вашите въпроси относно заданието и да споделите вашите затруднения, в случай, че сте имали такива. Участието в обучението е безплатно, но изисква предварителна регистрация тук.

Водещ лектор на уебинара ще бъде Светлана Начева, инженер компютърни системи и мрежи. Инж. Начева има богат опит в обучението на възрастни и над 18 години преподавателски стаж по Информационни технологии, дизайн и фотография. В курсa се представят основите на базите от данни, като се разглежда Microsoft Access.

Онлайн обучението „Аccess за НПО“ се провежда в рамките на инициативата „Технологии за добри каузи“ 2017 на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Инициативата се реализира с  подкрепата на Майкрософт България. Научете повече тук.  

Сподели!

Свързани статии