На 18 февруари Младежка банка Перник ще бъде домакин на първия за града Дарителски кръг. Събитието ще се проведе в Двореца на културата в Перник от 18:00 часа. Вече са селектирани три проекта, които ще бъдат презентирани от представители на младежки групи по време на Дарителския кръг. Всички гости на събитието ще имат възможност да подкрепят проекта, който считат за най-значим за града. Събитието се организира с подкрепата на Фондация „Работилнца за граждански инициативи“ и Фондация „П.У.Л.С.“, домакин на Младежка банка Перник.

Дарителският кръг е уникален метод за набиране на средства, при който организациите представят лично своите идеи и каузи пред дарителите. Това дава възможност на дарителите да се запознаят с проблемите, които организациите срещат и да станат техни дарители или доброволци. Моделът „Дарителски кръг“ е въведен в България през 2012 г. от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и е вдъхновен от опита на The Funding Network, UK, организацията въвела и разпространила модела в над 15 страни по целия свят.

Младежка банка Перник е една от 13-те Младежки банки, подкрепени от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.   Младежката банка представлява комисия за отпускане на грантове, управлявана изцяло от млади хора, която показва младежката гледна точка във филантропията и подкрепя младежки проекти на територията на дадено населено място. Запознай се с #ДоброТворците от Младежка банка България на новия им сайт тук.  

На снимката: част от екипа на Младжка банка Перник

Сподели!