Дарители събраха 33000 лв. за финансиране на седем проекта в подкрепа на старозагорската общност, които ще се реализира през 2016 г. Това се случи по време на Дарителки кръг „ЗА СТАРА ЗАГОРА“, който се проведе на 17 декември в Mall Galleria Стара Загора.

Проектите, които ще бъдат реализирани със набраните средства са: „Забележи децата и ги пази” на Инер Уийл Клуб; „Хипотерапия за деца с увреждания”, на Гражданско сдружение „Алтернатива 55”; „Адвокат на себе си” на Център за правно и културно застъпничество ТЕМИДА АРТ; „Спорт за здраве” на Лайънс Клуб Стара Загора; „Гласове срещу насилието” на Зонта Клуб Стара Загора; „Нови технологии в нашите училища” на Ротари Клуб Стара Загора и „Старозагорски олимпийски надежди” на Граждански клуб ЛИПА.

Събитието събра близо 200 участници, а организаторите от Обществен дарителски фонд – Стара Загора бяха предвидили няколко съпътстващи инициативи. Повече за тях, можете да научите тук.

Дарителският кръг е уникален метод за набиране на средства, при който организациите представят лично своите идеи и каузи пред дарителите. Това дава възможност на дарителите да се запознаят с проблемите, които организациите срещат и да станат техни дарители или доброволци. Моделът „Дарителски кръг“ е въведен в България през 2012 г. от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и е вдъхновен от опита на The Funding Network, UK, организацията въвела и разпространила модела в над 15 страни по целия свят.

Тази година събития на Дарителски кръг бяха организирани в Сливен и Бургас. Дарителски кръг се провежда и тази вечер в Габрово.  

Сподели!