До 23 октомври 2017 г., журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 6-те категории на конкурса: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, млад журналист и снимащ журналист.

Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в определен период – една година назад (от 11 септември 2016 до 11 септември 2017 година). Вижте повече тук.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“: frgi.bg. Материалите също трябва да бъдат представени. Попълнените формуляри с номинации, както и самите материали или линкове към тях се изпращат на електронна поща: konkurs@wcif-bg.org.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г. През годините конкурсът стана разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните пет издания на конкурса са номинирани над 300 журналисти с близо 600 материала. Пет години след старта на инициативата, наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика.

Сподели!

Свързани статии