Биатлонистът Кристиян Стоянов от Берковица и триатлонистът Александър Сръндев от София получиха своите символични чекове на специална церемония в офиса на „Еврофутбол“.

Двамата спечелиха съответно първо и второ място в конкурса „Спортен талант на публиката“, който се проведе от 04.06. до 17.06.2018 г. В него се включиха 82 спортисти, които кандидатстваха по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ и ФРГИ за 2018 г., но не получиха финансиране по-рано през годината.

Най-много подкрепа събра 20-годишният Кристиян с 1011 гласа. Вторият в класацията – 21-годишният Александър, привлече 997 привърженици или само с 14 по-малко. Поради незначителната разлика българският букмейкър реши да финансира и двамата състезатели.

При представянето на Кристиян по време на церемонията стана ясно, че сред целите му за 2018 г. е да влезе в Топ 3 на Световното и на Европейското първенство по биатлон за юноши и младежи през 2018 г.

„Желая ти не само да постигнеш целта си да бъдеш в Топ 3, а и да завоюваш първото място!“ – каза управителят на „Еврофутбол“ Руди Вачкова при връчването на символичния чек.

„Благодаря Ви за подкрепата! Тя е много важна за мен, защото всички знаем, че българският спорт не е добре финансово и бюджетите се съкращават всяка година. От 2018 г. съм в „А“ отбора при мъжете и конкуренцията е още по-голяма. С помощта на „Еврофутбол“ ще мога да си купя велосипеда, от който имам нужда. Всички от отбора имат добри велосипеди и това финансиране ще ми помогне да тренирам заедно с тях“, каза Кристиян Стоянов.

Символичният чек на другия победител в конкурса – Александър Сръндев, връчи Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Организацията е партньор на „Еврофутбол“ по Програма „Спортни таланти“ за седма поредна година.

„За втори път връчвам този чек на Александър и според мен той може да бъде ментор на останалите участници как се печели! Това е първият случай, в който някой печели наградата два пъти чрез гласа на публиката“ – коментира Илиана Николова.

„Чаках с нетърпение да получа шанса да участвам за втори път в конкурса „Спортен талант на публиката“. Радвам се, че отново успях да спечеля място в програмата и благодаря на „Еврофутбол“, че ми даде тази възможност, въпреки че бях втори. Финансирането отива за състезателни аерокапли, които са много необходим консуматив за триатлонистите“ – допълни Александър Сръндев.

Сумата, определена за Кристиян, е 2 235 лева, а за Александър – 2 000 лева. Тази година в гласуването за „Спортен талант на публиката“ бяха отчетени рекорден брой гласове – 12 144, дадени в подкрепа на 61 състезатели.

Сподели!

Свързани статии