От днес стартира конкурса в седмото поредно издание на програма „Знания за успех“, която се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP. И тази година програмата търси да подкрепи инициативи за създаването на знания и умения у ученици в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (базирано на европейския фокус върху развитие на STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Програмата цели да предостави възможности за ефективно усвояване на нови знания и подобряване на представянето на учениците в учебния процес. Програмата е фокусирана върху малки населени места и изостанали райони, като целевата група са ученици от горен курс.

Конкурсът е отворен за училищните настоятелства на средни училища. Кандидатствайте, за да покажете на вашите ученици как STEM дисциплините се свързван помежду си в практиката, така че да развият своя начин на мислене, като последователен и цялостен процес, да бъдат креативни и иновативни при решаване на комплексни задачи.

Кандидатстването става чрез изпращане на необходимия пакет документи в срок до 30 септември 2018 г.

През годините по програма „Знания за успех“ са подкрепени 51 проекта на училищни настоятелства в 28 града и четири села в страната. Благодарение на това над 20 000 ученици от цялата страна получиха равен достъп до образователен ресурс и повишиха представянето си в училище.

Програма „Знания за успех“ е носител на редица награди и отличия. През 2018 г. Център за приобщаващо образование награди SAP за бизнес, подкрепящ българското образование. За програмата SAP спечели второ място в категория „Инвеститор в обществото“ за 2016 г. на наградите Българския форум на бизнес лидерите. През 2015 г. за програма „Знания за успех“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP получиха наградата на Български дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО. През 2014 г. за програмата „Знания за успех“, е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация. SAP е носител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма.

Кандидатствай

Сподели!

Свързани статии