Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Иван Банчев завърши на десето място на Европейското първенство по стрелба с лък за мъже в олимпийския стил (рекърв) сред 105 участници. Надпреварата се проведе в Легница – Полша.

Иван постигна резултат от 648 точки в квалификациите, а на елиминациите отстрани трима силни съперници – сърбина Йовица Велимирович с 6:4, италианеца Давид Паскалучи със 7:1 и австриеца Доминик Ираш с 6:2. На осминафинала Банчев се изправи срещи молдовеца Дан Олару, от когото загуби с 2 точки – 4:6.

Иван беше най-млад от всички. Той навърши 16 години по време на самото състезание, но с класирането си в Топ 10 успя да спечели индивидуална квота за България в стил рекърв мъже за Европейските летни игри в Минск през 2019. Участието му в Минск е възможност за получаване на квота за летните Олимпийски игри в Токио 2020.

Състезателката по спортна стрелба Таня Звискова участва в Световното първенство по спортна стрелба в Чанглон – Южна Корея, което се провежда и в момента. В дисциплината 10 метра с въздушна пушка - смесени отбори, двамата с Антон Ризов се класираха на 57-а място с общ резултат 821.4 т. През следващите дни Таня ще се състезава в още 2 дисциплини – 60 изстрела от положение легнал на 50 м с малокалибрена пушка и 3х40 изстрела на 50 м с малокалибрена пушка.

Двама спортни таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ – плувецът Петър Божилов и триатлонистът Александър Сръндев, завършиха на второ място при щафетите на турнира „Ултра крос триатлон Лъвско сърце“ в Приморско. Петър плува 3 км, Бойко Танчев кара колело 116 км, а Александър Сръндев бяга 21 км. Тримата щяха да грабнат златните медали, но изгубиха около 10 минути поради объркване на трасето между селата Кости и Фазаново.

Младата състезателка по художествена гимнастика Мила Янакиева извоюва първо място на въже, завърши четвърта на топка и стана втора с клубния ансамбъл на Държавния турнир „Царица Маргарита“ – Варна.

Сподели!

Свързани статии