Спортните таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ в академичното гребане – Кристиан Василев и Борис Йотов финишираха на 6-о място във финал „Б“ и заеха 12-о място в крайното класиране на двойка скул на Световното първенство по академично гребане в Пловдив.

Третият участник в състезанието, подкрепен от българския букмейкър – Станимир Халаджов, се състезава на двойка без рулеви с партньора си Ангел Кацарски, но двамата не успяха да преодолеят репешажите и завършиха на 23-о място в дисциплината си.

Александър Джорджев, Александра Георгиева и Емилия Тасева спечелиха два златни и един сребърен медал на 20-ото Балканско първенство по таекуондо, което се проведе в Букурещ – Румъния.

Александра стана балканска шампионка за кадети в категория до 41 кг., а Александър се пребори за титлата в категория до 63 кг. при юношите. „Играх 4 мача - първият с представител на Румъния, който завърши 17:3, вторият – със състезател от Македония, завършил с резултат 18:4, третият срещу сънародника ми Теодор Здравков, когото победих със златна точка. На финала надделях над участника от Сърбия със 17:5“ – коментира Джорджев.

Емилия Тасева стана балканска вицешампионка по таекуондо до 57 кг. в едва второто си състезание при жените . „По пътя към медала отстраних опитни национални състезателки на Румъния и Молдова. На финала в момент на разсейване допуснах удар, който обърна резултата и за съжаление изгубих с две точки. Продължавам напред към Европейското първенство до 21 години“ - казва Емилия.

Състезателката по бадминтон Мария Делчева се класира на четвъртфинал на единично на Европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки до 19 години, което се състоя в естонската столица Талин. Тя се наложи над представителки от Словакия, Швеция и Молдова, но след оспорван двубой отстъпи на водачката в схемата Река Мадараш от Унгария с 9-21, 18-21.

На двойки Делчева и Петра Поланч от Словения отстъпиха на 1/16-финал срещу Есе Башакън и Зехра Ердем от Турция с 21-17, 15-21, 16-21.

В отборното първенство българският отбор завърши на второ място.

На снимката: Емилия Тасева

Сподели!

Свързани статии