Фондация „Работилница за граждански инициаитиви“ (ФРГИ) стартира проучване на технологичните нужди на НПО сектора у нас. Проучването е с цел да бъдат подобрени услугите, предлагани на единствената у нас платформа за технологични дарения TechSoup България, управявана от ФРГИ.

TechSoup България стартира през 2009 г., в резултат от партньорството на ФРГИ с TechSoup Global. Това партньорство даде възможност за българските граждански организации и читалищата да имат достъп до високотехнологични продукти. Програмата подпомага неправителствените организации и читалищата в страната като предоставя безвъзмездно софтуер и дава възможност на неправителствените организации да оптимизират ресурсите си и максимизират ефекта от своята работа. До момента от програмата са се възползвали повече от 400 граждански организации, а размерът на спестените от тях средства надвишава 850 000 лв.

Информацията от проучването ще подпомогне ФРГИ да научи повече за технологичните нужди на сектора и ще подобри предлаганите услуги на платформата TechSoup България. Проучването представлява онлайн анкета с 28 въпроса, касаещи различни аспекти от технологичното обезпечаване на НПО, с акцент върху техните нужди и предпочитания. Анкетата е отворена до 20 март 2017 г.

Включи се в проучването от тук.

Сподели!