На 13 март изтича крайният срок за изпращане на заявки за участие в инициативата #ЖурналистиВУчилище. Инициативата има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората.

Инициативата се реализира за четвърта поредна година и е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина", създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи". Миналогодишното трето издание на инициативата срещна повече от 2 000 ученици от 15 български града с известни журналисти - призьори в конкурса „Валя Крушкина - журналистика за хората". Кой гарантира обективността на медиите у нас, защо лъжат журналистите и как се става журналист, са само част от въпросите, които учениците зададоха на журналистите миналата година.

Покани #ЖурналистиВУчилище като изпратиш попълнена заявка за участие на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org в срок до 13 март 2017 г. Формата за заяка, както и указания за участие ще откриеш тук.

Изборът на училищата, които ще бъдат включени в инициативата става на конкурсен принцип по следните критерии: мотивация; проявен интерес от страна на учениците; планиране на срещата, съобразено с периода: 20 март 2017 г. – 20 юни 2017 г. 

 Партньори на инициативата са: OFFNews.bg, mediapool.bg, БНТ, BTV, Nova TV, Bulgaria on air и BIT. 

На снимката: Миролюба Бенатова с учениците от СОУ „Никола Йонков Вапцаров", Генерал Тошево

Сподели!