Как да различаваме фалшивите от истинските новини,  до каква степен социалните медии помагат за разпространяването на невярна и манипулативна информация и има ли начин да създадем собствен своеобразен филтър на информацията, която достига до нас в мрежата? На всички тези въпроси ще се опита да отговори журналистът Полина Паунова по време на уебинара „Фалшивите новини“, организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

Уебинарът ще се провде на 19 април от 16 ч., а в него може да участваш от всяка точка с добра интернет връзка. Запиши се за уебинара тук, а след това ще получиш линк за регистрация на предоставения от теб електронен адрес.

Уебинарът „Фалшивите новини“ е част от поредицата уебинари, които Фондация „Работилница за граждански инициативи“ стартира през април.  С провеждането на уебинарите ФРГИ продължава да развива знанията и уменията на представители на гражданските организации, отговаряйки на съвременните очаквания и тенценции. Повече за инициативата, виж тук.

„Работилница за граждански инициативи“  е първата фондация в страната, която въвежда модела „учене чрез правене“ и е първата, която създава обучителна програма за треньори и обучители от гражданския сектор. Също така през 2006 г., ФРГИ издава първия и единствен и до днес обучителен пакет по темите за управлението и организационното развитие на НПО - „Знания, успех, промяна“. Пакетът съдържа обучителни планове, материали и презентации.

Екипът на ФРГИ има близо 20-годишен опит в организиране на обучения и предоставяне на ноу-хау за гражданския сектор. Само за последните 15 години Фондация „Работилница за граждански инициативи“ е повишила капациетата на повече от 1500 неправителствени организации.

Сподели!

Свързани статии