На 9 октомври 2014г. ФРГИ организира общоградски обществен форум на тема „Повишаване на качеството на живот в столицата“. Форумът се реализира в рамките на проект: „Въвличане на гражданското общество в разработване на политики за повишаване на качеството на живот в столицата съвместно с местната власт“.

Инициативата има за цел да обсъди ключови въпроси, които столичани определят, като важни за подобряване качеството на живот. На форума ще се разгледат и основни приоритети свързани с превръщането на София в модерен европейски град. По време на дискусията ще вземат участие  специалисти от администрацията, представителите на Районни управления на МВР и Бюрата по труда, както и неправителствени организации, работещи на територията на столицата. Гостите ще приветства г-жа Светлана Ломева, директор на Асоциация за развитие на София и член на Програмния съвет на Програма Европа.  Модератор на форума ще бъде Емилия Ченгелова, Доцент, Доктор на социологическите науки, Институт за изследване на обществата и знанието при БАН. 

Проектът „Въвличане на гражданското общество в разработване на политики за повишаване на качеството на живот в столицата съвместно с местната власт“ се реализира от ФРГИ от началото на юли 2014 г., като през това време бяха проведени множество срещи в различни райони на Столична община. Проектът е финансиран по Програма Европа 2014 на Столична Община и има за цел да въвлече гражданското общество съвместно с местната власт, в разработване на политики за повишаване качеството на живот в София.

Всички, които имат отношение по темата са поканени да се включат на 09.10.2014 г. от 10:00 до 13:00 в Телефонна палата, ул. „Гурко“ 4, етаж 5.

Програмата на форума ще намерите по-долу в прикачените документи.

 

Прикачени файлове

Сподели!