Заключителното събитие ще се проведе на 28 февруари 2017 г. в София. По време на събитието ще бъдат представени резултатите от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г. Поканени са представители на всички организации, подкрепени в рамките на Програмата.

Участие във форума ще вземат г-жа Малина Крумова, Служебен заместник министър-председател по европейските фондове, г-н Кристиан Гротнес Халворсен, Старши съветник, Министерство на външните работи на Кралство Норвегия, Н.Пр. г-жа Туве Брувик Вестберг, Посланик на Кралство Норвегия за Румъния, България и Молдова, както и представители на НПО от България и други страни.

Програмата се реализра от Институт „Отворено общество“ в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). ФРГИ координира една от 4-те тематични области  - „Изграждане на капацитет за НПО". В тази област бяха финансирани общо 108 проекта на неправителствени организации. Проектите приключиха до април 2016 г., а до средата на декември бяха одобрени всички окончателни доклади.

По време на събитието ще бъдат представени и данните от ново национално представително изследване на общественото мнение на Институт „Отворено общество“ – София на тема „Състояние на демокрацията и ролята на гражданските организации в България".

Сподели!