Как да набираме средства от индивидуални дарители чрез модела Дарителски кръг, ще научите по време на първия уебинар от поредицата „Набиране на средства за НПО“. Уебинарът  ще се проведе на 20 април от 16 до 17 часа, а негов водещ ще бъде Моника Писанкънева, мениджър „Развитие на филантропията“ на Фондация „Работилница за грждански инициативи“.

Уебинарът ще даде още отговор на въпросите: кога и с каква цел създаваме Дарителски кръг; как да привлечем участници; каква е структурата на събитията за набиране на средства чрез дарителски кръг; примери за устойчиви дарителски кръгове у нас. Всичко това на един клик разстояние. Регистрирай се за уебинара тук. Актуална информация за събитието, следете тук

Уебинарите от поредицата „Набиране на средства за НПО“ ще бъдат надграждащи, с цел участниците да придобият по-задълбочени знания и умения по темата. Информация за следващите уебинари от поредицата, очаквайте на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Поредицата „Набиране на средства за НПО“ отговаря на нуждите на гражданския сектор, заявени в две от послените проучвания на техните потребности. В първото -  проведено от Институт „Отворено общество“ в рамките на Програмата за подкрепа на НПО на Финансовия механизъм на ЕИП, реализирана в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“, от над 750 респондента, 60% посочват, че имат нужда да придобият повече занания и умения за набиране на средства. Тази необходимост потвърждават и резултатите от допитването за техническата осигуреност на НПО у нас, което Фондация „Работилница за граждански инициативи“ реализира в средата на март тази година. От общо 93 анкетирани, 52 са категорични, че имат нужда да преминат обучение за набиране на средства.

С провеждането на уебинарите Фондация „Работилница за граждански инициативи“ продължава да развива знанията и уменията на представители на гражданските организации, отговаряйки на съвременните очаквания и тенценции. Екипът на фондацията има близо 20-годишен опит в организиране на обучения и предоставяне на ноу-хау за гражданския сектор. Само за последните 15 години Фондация „Работилница за граждански инициативи“ е повишила капациетата на повече от 1500 неправителствени организации. Фондацията е първата в страната, която обучава организации да набират средства от частни дарители и която развива местното дарителство. 

Сподели!