Общо 14 569 лв. е сумата, с която варненци подкрепиха реализирането на четири каузи за по-доброто бъдеще на Варна. Даренията бяха набрани по време на седмото издание на Дарителски кръг за Варна, което се проведе на 13 декември от 18.00 часа в Арт салона на радио Варна. Организатор на инициативата е Обществен дарителски фонд за Варна.

„Дарителският кръг е място, което създава възможност за директен контакт между организациите, които търсят подкрепа и дарителите. Дарителите са заинтригувани, защото се срещат лице в лице с хората, които искат да осъществят важни за града ни каузи и имат възможност сами да изберат коя кауза да подкрепят, споделя г-жа Мария Чанкова, Председател на Обществен дарителски фонд за Варна".

Четирите проекта, които бяха представени пред дарителите са избрани след конкурсна процедура. Всяко дарение на варненци се увеличи в съотношение 60:40 от Фондация Работилница за граждански инициативи-София. Дарителската сесия беше водена от Моника Писанкънева, Мениджър Развитие на Филантропията към Фондация „Работилница за граждански иницативи".

Каузите, които получиха подкрепата на дарителите са:

ДОБРОВОЛЦИ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ СКАУТСКИ ЦЕНТЪР

Организация на българските скаути

Бяха осигурени средства за храна за доброволците, които през летния сезон ще помагат безвъзмездно за възстановяването на първия в България скаутски център. След възстановяването на центъра в него ще могат да се обучават над 180 младежи през летния сезон.

„ВАРНА В КАДРИ И РИМИ"

Сдружение за обществено-полезна дейност Женска Либерална Мрежа

Проектната идея е иновативна от гл.т. на прилагане на алтернативни методи за обучение и възможности за общуване на млади хора с интелектуални затруднения с изявени творци.Чрез синтез на изразните средства на две изкуства -фотография и поезия ще се реализират съвместни дейности с утвърдени фотографи и поети. Ще се проведе образователен модул"Фотография и психология", който ще приключи с изложба от фотоси на лицата с увреждания, представена по креативен начин

„СЕДЕМ ДНИ В ЗЕЛЕНО"

Фондация „Владиславово"

Това е инициатива, която ще предостави шанс на децата от социално уязвими групи за едно различно преживяване, каквото в семейството и в училище не могат да получат. Те ще прекарат една седмица сред природата по специално разработена програма, включваща ролеви игри, работа в екип, екологично възпитание и ориентиране сред природата.

ПРОФИЛАКТИЧНА ПРОГРАМА ЗА БЪДЕЩИ МАЙКИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ

Фондация Обществен дарителски фонд за Варна

Програмата ще позволи извършване на скрининг и превенция на тежки последствия при раждане на родилки, живеещи в тежки битови условия и закупуване на апарат- Фетален монитор, който след инициативата ще бъде предоставен на Специализирана болница по акушерство и генекология „Проф.д-р Д.Стаматов – Варна.

Дарителски кръг за Варна се проведе в рамките на националната седмица на Дарителските кръгове в България, която се организира от Фондация „Работилница за граждански иницативи" в градовете: Сливен, Бургас, Стара Загора и Габрово.

Сподели!

Свързани статии