Спортните таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ продължават да развяват българското знаме в различни точки на света! Габриела Антова, 15-годишното дете-чудо на българския шахмат, стана 14-та на приключилото на 25.11.2017 г. Световно първенство за девойки до 20 г. в гр. Трависио, Италия, след като премина през 11-те етапа на турнира с шест победи, две ремита и три загуби. В първенството участваха 90 състезателки от 48 държави.

На 26.11.2017 г. Спортните таланти Десислава Стоянова (втори пост) и Димитър Герджиков (трети пост), заедно с Емилия Йорданова (първи пост) и Владимир Илиев (четвърти пост) завършиха на 16-о място в смесената щафета в първия старт от сезона на Световната купа по биатлон в Йостерсунд (Швеция). Емилия и Десислава на две по 6 км и Димитър и Владимир на две по 7,5 км изминаха трасето с общо време 1:14.78,9 час. Българите не въртяха наказателни обиколки и използваха общо 10 допълнителни патрона, от които три на Деси, за да финишират на 3:46.9 минути след победителите от Норвегия. Следващия старт за Стоянова е на 29.11.2017 г. - индивидуалната дисциплина за жени на 15 км, а Герджиков ще участва на 30.11.2017 г. в индивидуално представяне на 20 км при мъжете.

Друг биатлонист, Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Антон Синапов, заедно със Стефани Попова не успяха да завършат индивидуалната смесена щафета - първи старт, след като бяха застигнати малко преди края с една обиколка. Те направиха две наказателни обиколки, с 11 допълнителни патрона и се движеха на 18-о място.

Петър Божилов, голямата надежда на българското плуване и Спортен талант на „Еврофутбол“ стана двукратен златен медалист на първото му студентско състезание в Техническия университет в София през изминалия уикенд. Петър стана първи на 100 свободен стил, както и на 50 м делфин.

Александър Сръндев, друг Спортен талант на букмейкърската къща и ФРГИ, участва в Националното университетско първенство по крос за мъже на 6000 м трасе в Благоевград на 25.11.2017 г., в което измери сили с най-добрите родни бегачи. Грипен вирус попречи на Алекс да даде всичко от себе си, но въпреки това, той завърши на пето място, а в отборното класиране взе третото място с тима на Националната спортна академия.

Сподели!

Свързани статии