Добрите новини започват с достойното представяне на Владимир Далаклиев, който взе участие в третия кръг от веригата Гран При турнири по таекуондо, който се проведе в Лондон в края на миналата седмица (19-22.10.2017 г.). Влади преодоля представителя на домакините Петер Лонгобард в първия кръг на състезанието, след като го победи в оспорваната среща с 11:10. Във втория етап на надпреварата Далаклиев излезе срещу олимпийския шампион от 2012 г. и бронзов медалист от Игрите в Рио, Жоел Гонзалес Бонила – битката бе изключително тежка и равностойна, като през цялото време българинът водеше, но 10 сек. преди финала испанецът обърна срещата в своя полза.

Мария Делчева – друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ, бе единственият индивидуален представител на Европа на провелото се в Индонезия Световно първенство за младежи и девойки по бадминтон, което се проведе също в края на миналата седмица. Делчева присъства на специална пресконференция, в която представи достойно Стария континент, а в играта си отново показа класа – успя да стигне до третия кръг на турнира, където отпадна от малайзийката Син Юоу Енг след доста оспорван двубой, в последния решаващ кръг, с резултат 21:19 точки. В отборното класиране, Мария стана 34-та, заедно с другите момичета от националния ни отбор.

Иван Алмаджиев – един от най-добрите български плувци и Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ, „отбеляза“ две първи и две втори места на индивидуалното си представяне, както и две втори места на щафетата на международния турнир „Орестиада“, който се проведе в Гърция на 21-22.10.2017 г., както следва:

• 50 м бътерфлай - І място с време 24,90 сек;

• 100 м св. стил - І място с 53,64 сек;

• 50 м гръб - ІІ място с 27,44 сек;

• 100 м бътерфлай - ІІ място с 56,62 сек и на три стотни от първото място;

• Щафета 4х100 м св. стил (2 момичета + 2 момчета) - ІІ място;

• Щафета 4х100 м съчетана (2 момичета + 2 момчета) - ІІ място.

„Еврофутбол“ и ФРГИ благодарят на своите Спортни таланти за отличното представяне и им желаят още бъдещи успехи!

Сподели!

Свързани статии