Правилник за ползване на библиотеката на "Фондация работилница за граждански инициативи” (ФРГИ)

1. Заявете за ползване избраната от вас литература и времето, в което ще искате да я ползвате поне три работни дни предварително по телефон или e-mail.

2. Ползването на книгите става в офиса на ФРГИ в рамките на работното време от 9 до 18 часа.

3. На място е необходимо да представите документ за самоличност, актуален адрес и телефон за връзка.

4. Трябва да попълните бланка на ФРГИ.

5. Ако искате да преснимате материали, трябва да оставите документ за самоличност на библиотекаря. Ще си го получите обратно при връщане на материалите, което трябва да стане в рамките на същия работен ден.

 

Това е списък на всички книги:

Библиотека

Стратегическо планиране

Разработване и планиране на стратегии

Библиотека

Стратегическо планиране за НПО

Книгата е с работен характер и е насочена към подпомагане на реални действия на граждански организации в областта на стратегическо планиране.

Библиотека

Състояние на обществото

Опит да се формира картина на процесите протекли в бълг. Общество в последните 12 год.Търсене на обяснения за разминаването между реалнятя кяртина и експертните прогнози.

Библиотека

Състоянието на достъпа до обществена информация в България 2002 г.

Обощения в резултат от наблюдението и застъпничеството за по-съвреманно законодателство за свобода на информацията и преди всичко за неговота прилагане и практикуване.

Библиотека

Такъв какъвто съм

Представяне на проекта “Такъв какъвто съм”, реализиран от отделни групи студенти от специалност “Педагогика и изкуство” /СУ “Св. Климент Охридски”. Самият проект се отличава с неконвенционална насочен

Библиотека

Топография на властта в България

Изследване, което представя структурата на различните нива на управление в България и процесите на взимане на решения при застъпничество и лобиране за граждански интереси.

Библиотека

Трафикът на хора-българският отговор

Тази публикация е изготвена в рамките на проект "Ограничаване на опаснстта от трафик и проституция на деца от рискови социални групи на територията на град Русе", пилотен проект на USAID в защита на детския труд в Русе, Българ

Библиотека

Третият сектор в България: изводи от хрониката на развитието (1990 – 2002 г.)

Целта на публикацията е да помогне за анализа на съвременното състояние и перспективите за развитие на организациите от третия сектор. Представя научени уроци за третия сектор в България за период от 12 години.

Библиотека

Трипартизъм: Развитие, утвърдени европейски модели, българска практика

Изследване на "преходен" нео-либерален корпоратизъм" както общаствени конфликти така и поддържането на минимален социален мир чрез процесите на договорно взаимодействие между правителството и групите на интереса.