Фондът е създаден в подкрепа на децата на журналиста Милен Цветков

Фонд „За децата на Милен“, дарителски индивидуален фонд, е учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Фондът ще подпомага финансово образованието и развитието на Боян и Калина, децата на Милен Цветков. Учредители на фонда са Генка Шикерова и Гроздан Караджов. Фондът се управлява от Съвет на фонда, в който влизат колеги и приятели на Милен - Генка Шикерова, Николина Димитрова, Камен Воденичаров и Георги Тошев. Представител на ФРГИ и член на съвета на фонда е Илияна Николова. За председател на съвета бе избран Георги Тошев. Съветът на фонда „За децата на Милен“ е гарант за отговорното и прозрачно разходване на събраните средства. Повече за фонда може да научите от неговия Правилник.

Милен Цветков, журналист с дългогодишен опит, стана невинна жертва на автомобилна катастрофа на Великден. Близки и приятели на Милен стартираха дарителска кампания за децата му. Сумата, събрана от дарения е 191 323 лева. Сърдечно благодарим на всеки дарител. Вашата помощ е важна и ценна. Тя е израз на съпричастност към децата на Милен и оценка за журналиста Милен Цветков.

Съветът на фонда реши единодушно събраните средства да се използват за образованието на децата. До 31 декември 2020 децата ще получават месечна подкрепа, след което през януари 2021 Съветът на фонда ще заседава отново, ще разгледа нуждите на децата и ще реши как да продължи подкрепата им. Вече сме изплатили първата месечна подкрепа от 1500 лева.

Сподели!