Защо да кандидатствате?

Ако искате да вдъхновите интереса на деца и младежи към програмирането,

ако искате да покажете как идеите оживяват чрез програмиране,

ако имате интересна идея за събитие, което да се проведе по време на Европейската седмица на програмирането,

можете да получите подкрепа от инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

Инициативата цели да представи различни възможности деца и младежи на възраст от 8 до 24 години да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин. Инициативата ще подкрепи финансово (със сума до левовата равностойност на 300 евро на събитие) различни събития в областта на програмирането и информационните технологии, които да се проведат по време на Европейската седмица на програмирането (5 – 20 октомври 2019 г.)

Възможните формати за събития включват хакатони, семинари за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, курсове по роботика, и други.

През 2019 г. се провежда третото издание на инициативата „Запознайте се и програмирайте“. Благодарение на досегашните две издания у нас се проведоха над 150 събития, които вдъхновиха близо 10 000 деца и младежи да програмират.

Тази година „Запознайте се и програмирайте“ отново ще награди най-интересните и креативни идеи, предложени от граждански организации, читалища и училищни настоятелства за ангажиране на младежи и деца с програмиране. Победителите ще бъдат поканени на специално събитие за връчване на наградите.

Състезанието се провежда в следните четири категории: И момичетата програмират!, Програмиране в полза на местната общност, Многообразие и Код за Планетата. В допълнение, публиката ще може да гласува за най-доброто събитие, което ще бъде удостоено с Наградата на публиката.

Как да кандидатствате?

Кандидатстването става през официалния сайт на инициативата: https://meet-and-code.org.

Кой може да кандидатства?

В конкурса могат да участват неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел или по Закона за народните читалища, като училищни настоятелства, сдружения, фондации или читалища.

Кой стои зад инициативата?

Инициативата се осъществява в 25 страни в Европа, финансира се от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и за всяка страна, участник местна гражданска организация, част от мрежата TechSoup. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като единствен партньор на TechSoup за България.

---

Запитвания относно валидирането на организациите през платфомрата TechSoup България, се отправят към Симона Бондикова на електорнен адрес: sbondikova@frgi.bg.

Сподели!