Какво? „Еврофутбол“ и ФРГИ обявяват началото на конкурса по програма „Спортни таланти“ за 2019 г. 

Кой? В него могат да участват индивидуални спортисти от олимпийските и неолимпийски дисциплини. Конкурсът е отворен за състезатели на възраст от 16 до 28 години. Осигурена е и специална квота за българските параолимпийци. Избраните ще получат безвъзмездно финансиране за закупуване на екипи, участие в турнири, подготовка, възстановяване и други. 

Кога? Срокът за кандидатстване е от 30 януари до 28 февруари 2019 г. 

Как? Кандидатите трябва да подготвят проект, в който да опишат какви цели си поставят през годината и за какво са им необходими средствата. Максималната сума, която „Еврофутбол” отпуска на един спортист, е 5000 лева. Той трябва да осигури и 20% съфинансиране. Така общата сума по проекта не трябва да надхвърля 6000 лева. Участието в конкурса става чрез попълване и изпращане на пакета документи за кандидатстване. Формулярите, както и подробни указания за кандидатстване са публикувани в лявото поле, както и на сайта на програма: talanti.eurofootball.bg

Защо? Програма „Спортни таланти“ е част от „Печелиш и помагаш“ – проектът на „Еврофутбол“ за корпоративна социална отговорност. Програмата се реализира от 2012 г. насам в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и цели да подпомогне развитието на следващите поколения спортисти на България. До момента по програмата са подкрепени 186 спортисти, като някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2018 г. са на стойност над 800 000 лв. 

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд“ и „Еврофутбол“; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.

Сподели!