Съветът за развитие на гражданското общество обявява обществена консултация за тематичните области, които да залегнат в грантовата схема, по която ще се осъществи финансирането на обществено значими проекти на юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза.

Консултацията се провежда в периода 2 – 16 декември 2022 г. и се осъществява чрез попълване на анкета за избор и приоритизиране между 5 дефинирани области. За участие в анкетата, моля следвайте линка - https://forms.office.com/e/0yfUphNNtP

В анкетата могат да участват граждански организации в обществена полза.

След провеждане на консултацията, Съветът, на свое заседание ще определи приоритетите, които да залегнат в основата на финансовия механизъм по смисъла на чл. 4, ал. 8 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Резултатите от анкетата ще бъдат оповестени на Портала за обществени консултации и на Фейсбук страницата на Съвета.

СРГО е орган, който ще консултира изпълнителната власт при разработването и реализирането на политиката спрямо гражданския сектор. Целта на СРГО е да гарантира, че спрямо т.нар. трети сектор ще има последователна и насърчителна политика от страна на държавата.

Фондация 'Работилница за граждански инициативи" е една от 14-те организации - членове на съвета.

Сподели!