Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ към Фонд „Валя Крушкина“ * за десета поредна година ще отличат журналисти от различни български медии, с доказана активна позиция, отстоявана в името на гражданите. Конкурсът цели да награди журналистите, които през последната една година са допринесли за съхраняването на професионализма и истинността в журналистиката.

Български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина, могат да бъдат номинирани от трети лица или да се самономинират до 1-ви ноември 2021 година в една от 4-те категории на конкурса:

• Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии;

• Журналист от електронна медия - радио и телевизия;

• Снимащ журналист - оператори и фотографи;

• Журналист - надежда - млад журналист.

Материалите, с които участва, трябва да са авторски и да са публикувани в последните 12 месеца – от 11 септември 2020 до 10 септември 2021 година). Останалите условия ще откриете в Указанията за кандидатстване.

През годините десетки доказали се журналисти са били отличавани в различни категории на конкурса. Припомняме Ви кои са били победителите в категория „Млад журналист“ за изминалите 9 години.

2012

Юлия Христова от Радио Шумен, Росен Цветков (БНТ) и Ангел Йорданов (свободна практика)

2013

Полина Паунова , Медиапул

2014

Николаос Цитиридис, информационен сайт OffNews, за „До Ленкница и назад – проститутки, далавери и ДПС

2015

Благой Цицелков от БНТ

2016

Мария Аладжова и Константин Мравов (свободна практика)

2017

Глория Николова (Нова ТВ)

2018

Владислава Тричкова (Нова ТВ)

2019

Татяна Йорданова от БНТ

2020

Владислава Тричкова, Нова Телевизия

* Поименният фонд, създаден към Фондация Работилница за граждански инициативи" е създаден в памет на журналиста Валя Крушкина, дългогодишен кадър на БНТ и достоен професионалист.

Сподели!