Новото издание на Инициативата "Запознайте се и програмирайте" 2021 предвижда отново онлайн формат, поради риска от разпространение на коронавируса и с цел опазване здравето на участниците. Решихме да споделим с Вас част от миналогодишните истории, за да ви вдъхновим да се включите и Вие в най-голямата европейска инициатива за дигитално образование за деца и младежи - „Запознайте се и програмирайте“ 2021 г.!

По време на четвъртото издание на Инициативата, Business Club СУ проведе събитие по запояваме и работа с платки “Тинузавър”.

Събитието представляваше работилница, на която участниците научиха повече за електронните компоненти, благодарение на лекторите, които сглобиха пред тях малка микропроцесорна система чрез запояване. След това лектори програмираха готовата платка и се увериха, че работи.

Целта на работилницата бе да запознае младите хора с технологичния свят и да покаже, че това не е някаква космическа наука.

В резултат на това организаторите отчитат, че са успели да пропукат бариерата пред това един ученик или студент да започне да се занимава с електроника.

Събитието се излъчи на живо във “Facebook” чрез инструментите „Restream io”, “OBS” и “Facebook Live”.

Вижте цялото видео на следния линк: https://bit.ly/3xoAwQu

Сподели!