На 8-ми септември изтича крайния срок, в който можете да кандидатствате в конкурса на най-голямата европейска инициатива за дигитално образование за деца и младежи между 8 и 24 години - „Запознайте се и програмирайте“ 2021 г. За да реализирате Вашата идея за онлайн събитие, ние ще Ви осигурим финансиране в размер до 580 лв. на събитие.

Повече за инициативата и как да се включите, вижте тук:  https://bit.ly/3j1yUr0.

По-долу Ви представяме и Наръчник за провеждане на онлайн събитие по програмиране.

Независимо дали е онлайн или офлайн, всяко събитие започва с идея. Тази идея ръководи нашите решения за това какъв е най-правилният начин да организираме едно наистина успешно обучение. Несъмнена е и важността на всички въпроси, които си задаваме по време на организирането, а именно:

• За кого провеждам това събитие?

• Каква е целта?

• Колко души да участват?

• Кои са най - добрите формати, методи и инструменти?

• Какви ресурси имам?

Тъй като пандемията ускори преминаването към дистанционната работа и обучение, сега е моментът да се възползваме максимално от неограничените възможности, които предлагат технологиите днес.

Представяме Ви Наръчник за провеждане на онлайн събития по програмиране. Наръчникът съдържа пълна информация за това как да организирате и проведете успешно виртуално събитие към инициативата „Запознайте се и програмирайте“ 2021 г.

Наръчникът е създаден, за да помогне на онези от Вас, които се нуждаят от допълнителни насоки, за да придобият увереност и да кандидатсват по програмата. Надяваме се да е полезен и за всички преподаватели, които са решили да се впуснат в приключението да организират онлайн обучение по програмиране.

Наръчникът предлага практически преглед на всички аспекти при организиране на онлайн срещи, представя ресурси и материали, които могат да се използват и в ежедневни дейности, както и важни насоки за провеждането на събитията.

Ръководството съдържа технически съвети и напомня за важни предварителни стъпки при подготовката на срещите. Отделя внимание и на сигурността на данните, която е тясно свързана с етапа на подготовка. Разглежда организационните етапи преди, по време и след дадено събитие. Добавени са и няколко основни методически съвети, както и малък списък с полезни инструменти за програмиране. Завършва с представяне на възможни образователни формати .

Надяваме се, че ръководството ще ви бъде добър помощник при организацията и провеждането на събитие по програмиране.

Сподели!