#meetandcode #SAP4good #codeEU

Инициатиативата Запознайте се и програмирайте" стартира официално в началото на Септември. Вече месец събития по програмиране и дигитално образование за деца и младежи на възраст от 8 до 24 години се реализират в 35 страни от цяла Европа.

Как се развива петото издание на Инициативата у нас?

В рамките на тазгодишното издание, в България ще се проведат общо 81 събития, организирани от 29 организации от 16 различни населени места в странатаКулминацията на Инициативата ще бъде в периода между 9 октомври - 24 октомври 2021 г., когато Стария континент отбелязва Европейската седмица на програмирането. 

Всяка година Инициативата връчва награди на най-успешните идеи за събития. Целта е да се отличат най-креативните и иновативни събития, проведени от организациите. Победителите от всяка категория ще получат 2000 евро парична награда.

Следете сайта на Фондацията, където ще намерите споделени снимки, разкази и видеа с вълнуващи моменти от провеждането на събитията. Повече информация за Инициативата и информация за миналогодишните издания, ще намерите на официалния сайт.

Програмата се финансира от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и за всяка страна, участник се грижи местна гражданска организация, част от мрежата TechSoup. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като българския партньор на TechSoup.

Сподели!