Фондация "Работилница за граждански инициативи" през годините работи активно с дарители. Чрез кампанията на Български дарителски форум ние също изказваме благодарност към всички хора с големи сърца и достатъчно смелост да помагат!

ДАРЯВАШ АНОНИМНО. БЛАГОДАРИМ ТИ ПУБЛИЧНО.

Това е посланието на кампанията, която Български дарителски форум (БДФ) стартира в края на октомври и ще продължи през целия ноември в социалните мрежи и чрез външна реклама. Целта е да изкаже признателност към всички дарители – най-вече индивидуалните, избрали да дарят дори и малки суми, предмети или своето време за различни каузи. Защото не е толкова важен размерът на дарението, а сборът на хората, които са помогнали. Основен символ на кампанията е прегръдката, с която се илюстрира голямо „БЛАГОДАРЯ“ и се демонстрира, че жестът на подкрепа не остава неоценен, въпреки че често дарението е анонимно.

С кампанията си инициаторите се надяват да мотивират повече хора да избират съзнателно обществено значими каузи, които да подкрепят системно и по този начин да станат част от решенията във всички области, които биха искали да подобрят.

Всеки втори българин е направил дарение на финансови средства, предмети/вещи/стоки или труд през 2021 г. Това показват данни от проучване на БДФ. На фона на поредицата от застъпващи се глобални и местни кризи в последните три години, се затвърждава усещането за повече солидарност, емпатия и гражданска активност. Хората откликват на предизвикателствата като търсят активно начини за решаването на проблемите и не остават безучастни.

„Затова искаме да изкажем признателност на дарителите и доброволците, да ги окуражим да вярват в силата си, за да продължим заедно доброто. Надяваме се, че така ще покажем смисъла от този жест и на хората, които все още се колебаят дали да даряват по различни причини“, коментира Теодора Бакърджиева, изпълнителен директор на Форума.

Вижте видеото, което е част от кампанията:

Сподели!