Журналистическият път на Кристиян Юлзари, ученик от Русе, започва с участие в националната платформа за ученическа журналистика sCOOL Media. Работи с разнообразни формати – текст, видео и подкаст. Кристиян е отличен в категорията журналист-надежда в юбилейното 10-то издание на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“ на Фонд "Валя Крушкина".

Кристиян се включи от деветото издание на инициативата "Журналисти в училище" към същия Фонд, която среща ученически въпроси с журналистичеси отговори. По покана на госпожа Ралица Мирчева, учител по Български език и литература, той се срещна с учениците от Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, гр. Русе. Ето какво сподели г-жа Мирчева след срещата:

"Кристиян проведе интригуваща дискусия с децата от 7 клас в Дойче Шуле, на която сподели защо е избрал точно тази професия, какви са нейните предимства, как подбира материалите, върху които работи. Сподели снимки от студиата, в които е стажувал, посъветва ги как да различават фалшивите от истинските новини. Децата останаха много впечатлени и започнаха да задават въпроси, от които се вълнуват.

Интересуваха се от етапите на работа в телевизията. С голям интерес разглеждаха снимките, които им бяха показани от различни студиа. Сред въпросите към Кристиян бяха и как се насочил към професията, как подбира темите, по които работи, какви трудности среща. В края на срещата с радост установихме, че има деца, които ще се насочат към тази професия.

Благодарим за възможността да се включим в тази прекрасна инициатива! Успех на Кристиян и на Фонд "Валя Крушкина".

IMG_20220513_141555.jpg

IMG_20220513_135055.jpg

Инициативата „Журналисти в училище“ се провежда за девети пореден път. Тя има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е инициатива на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.


Сподели!