На 1-ви юни 2021 година ще стартира петото издание на най-голямата европейска инициативата за дигитално образование „Запознайте се и програмирайте“! За пета поредна година технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и TechSoup Europe обединяват усилия, за да работят за по-доброто дигитално бъдеще на Европа.

SAP ще предостави финансиране на неправителствени организации, които искат да организират образователни събития за младежи от 8 до 24 години по време на Европейската седмица на програмирането /9-24 октомври/. Целта е да се провокира интереса и да се подобрят дигиталните умения на младите европейски граждани.

Организации с нестопанска цел от 35 държави партньори ще могат да кандидатстват и участват за безвъзмездни средства. Представител на инициативата за България е Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Миналогодишното издание беше първото, което се проведе в изцяло онлайн формат, поради появата на коронавируса и опасността от разпространението на заразата. За да се осигури най-високо ниво на безопасност, изданието през 2021 година също ще се проведе виртуално.

През последните 4 години над 178 000 млади хора взеха участие в 4300 събития по програмиране.

График на изданието 2021:

Подаване на предложения за събитие: 1 юни - 8 септември 2021 г.

Събитията ще се проведат: 1 септември - 31 октомври 2021 г.

Станете и Вие част от дигиталната трансформация на Европа!

Съвсем скоро ще споделим още подробности на сайта на ФРГИ!

Сподели!