От днес до края на октомври в редица страни от цяла Европа, включително и у нас, ще се реализират събитията към петото издание на най-голямата европейска инициатива за дигитално образование - „Запознайте се и програмирайте“ 2021 г.  Инициативата финансира идеи за събития по програмиране, които насърчават интереса и достъпа до дигитални умения сред младите европейски граждани на възраст от 8 до 24 години.

Събитията и тази година ще се проведат изцяло в онлайн формат и ще са фокусирани върху предоставянето на знания по програмиране, роботика и други дигитални умения на деца, тийнейджъри и млади хора от 35 европейски страни.

Въпреки, че инициативата стартира официално днес, неправителствени организации и читалища все още имат възможност да се присъединят със своя идея за събитие. Крайният срок за регистриране е 8-ми септември, а организациите ще получат финансиране в размер до 580 лв за едно събитие.

Тук можете да намерите идеи за събития, които да Ви вдъхновят, а в този Наръчник представяме как можете да проведете едно събитие по програмиране онлайн.

Напомняме, че най-успешните събития могат да се класират за наградите на Инициативата в една от 5-те й категории: Girls do IT!, Code for the Planet, Diversity, Community, Code for Europe? Изпращайте Вашите събития до 1-ви ноември. Научете повече за тази възможност.

#meetandcode #SAP4good #codeEU

Програмата се финансира от технологичната компания SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH и за всяка страна, участник се грижи местна гражданска организация, част от мрежата TechSoup. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като българския партньор на TechSoup.

Сподели!