Екипът на "Зелени Балкани" в село Богомилово реализира проект "Залесяване на село Богомилово". Проектът се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България "Ти и Лидл за по-добър живот", в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. През изминалия уикенд там настъпи истински празник. Ето какво споделиха от природозащитната организация.

"Изминалата събота бе празник за екипа на Зелени Балкани и жителите на село Богомилово! Събрахме се всички заедно, за да направим нещо добро за природата! Поговорихме си за отпадъците и за това как да дадем дом и хранилки за дивите птички. Ето как протече деня.

Първо, екипът ни разказа на присъстващите деца и техните родители колко е важно да събират отпадъците си разделно и как те вредят на дивата природа, животните и на самите нас! Разказът ни бе толкова убедителен, че ентусиазира всички да се включат в оборка на отпадъците в селото.

Заедно с децата и родителите им изобретихме и хранилки за птици с част от събраните отпадъци. Всяко дете отнесе по една хранилка вкъщи, като всички обещаха , че ще ги поддържат за пернатите си гости.

Накрая, но съвсем не на последно място, засадихме около 15 дръвчета, а тези които не успяхме да засадим, раздадохме на минувачи и на кмета на селото, с които да се залеси и в други части на района.

Официален гост на събитието бе керкенезчето Владко от Спасителния център за диви животни! Всички тези прекрасни новини превърнаха съботата ни в празник!"

Поздравяваме колегите от "Зелени Балкани" за прекрасната инициатива!

Сподели!