Тазгодишното издание на инициативата "Журналисти в училище" приключи. В рамките на 2 месеца проведохме общо 15 срещи, в които се включиха близо 500 деца от 15 населени места в цялата страна.

В осмото издание на инициативата променихме нейната посока, за да разгърнем идеята за медийна грамотност сред учениците по нов начин. Провокирани от новите реалности и живот в условия на световна пандемия, решихме да въведем темата „Инфодемия в условия на пандемия“. Целта ни бе да въвлечем ученици между 5-ти и 12-ти клас в онлайн обучителни срещи, посветени на изграждането на способности за идентифициране на фалшиви новини в социалните мрежи, свързани с коронавируса.

Ученици от различни населени места дискутираха с журналистката Мария Чернева по темата за фалшивите новини, свързани с коронавируса. Учениците, които участваха най-активно в срещите и изпълниха допълнителните си задачи, ще станат посланици на комуникационна кампания в социалните мрежи. Представители на рекламна агенция ще съдействат на децата с изготвяне на рекламни материали и обучение за целите на кампанията. Дейностите по изпълнение на дигиталната кампания се очаква да стартират през есента.

Сподели!