Lidl България представя проекти, реализирани по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Лидл България представя новата си видео поредица, с която разказва за реализирани проекти от най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Героите в едно от видеата са роботи, програмирани в специален кабинет по роботика, изграден по проект „Информатика в роботиката. Път към създаване на изкуствен интелект“ на силистренската Природоматематическа гимназия „Свети Климент Охридски“. Част от поредицата са и специалният проект за защита на белошипата ветрушка в района на свиленградското село Левка, както и „Историята на Шумен в графити“, който представи един нов прочит на историческото минало и духа на града. Вижте видеата най-долу в статията.

Представените във видеата проекти са финансирани в периода 2017–2019 г. в трите тематични области на програмата – околна среда, култура и историческо наследство, и образование. Трите издания подкрепиха 73 проекта на граждански организации, оказали благоприятно въздействие върху над 256 000 души във всички региони на страната.

Карта на въздействието
Карта на въздействието

До месец Лидл България ще обяви и победителите от четвъртото издание на програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Събраният в него фонд от клиентите е 170 000 лева, които Lidl ще дари за реализирането на социално значими проекти в цялата страна. С натрупаните средства от тази година общият фонд в полза на обществото достигна 715 000 лв.

Програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Повече информация за инициативата вижте на: www.corporate.lidl.bg/ti


Сподели!