Стартираха дейностите по проект „Рекламно студио „В града на Белоногата“ на УН при ОУ „Иван Вазов“, гр. Харманли . Той е един от 23-те подкрепени проекти по програмата „Ти и Лидл за по-добър живот“, в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. В рамките на проекта ще бъде изградено студио, в което децата от училището ще реализират радиопредавания и ще обработват видео предавания.

Учениците от училището се запознаха с идейния замисъл на проекта и възможността да участват в екипите по реализиране на предвидените видеопредавания за града. В тях ще се включат ученици от прогимназиалния етап. Според интересите си някои от децата се насочиха към техническия екип за обработка на видеоматериалите, докато на други им допадна идеята да застанат пред камера и да се вживеят в ролята на журналисти.

Съставен бе и график за радиопредаванията, които ще бъдат насочени към новостите в училището, ще включват моменти от историята му и постижения на учениците за периода. Техни сценаристи и реализатори ще бъдат отделните класове от начален и прогимназиален етап с класните им ръководители.

През първия месец от проекта бе закупено необходимото оборудване за студиото – микрофони, усилватели, смесителен пулт. Специализирана фирма е ангажирана за прокарването на озвучителна система.

Благодарение на проекта, учениците от ОУ „Иван Вазов“ ще добият знания за своя град и училището си, ще имат възможност да дадат своя личен принос за рекламирането на Харманли – дейности, които ще спомогнат те да станат личности с гражданско поведение.

Снимка 1
Снимка 1
Снимка 12
Снимка 2

Сподели!